Om författaren

Pär Moberg är musiker och kompositör inom folk- och världsmusik, och lärare på Musikhögskolan i Malmö. Saxofon är hans huvudinstrument, man han spelar också många andra blåsinstrument, samt vevlira. Han är också utbildad svensklärare, och har alltid ägnat sig åt skrivande, sedan 2009 även inom sköntlitteratur.

Pär spelar och har spelat med ett stort antal folk- och världsmusikgrupper såsom Tummel, Nordic Raga, Grannar, Moberg Lie, Mazguf Ensemble, European Youth Folk Orchestra, Folkeando m fl. Han har också skrivit och arrangerat musik för till exempel Malmö Symfoniorkester, Malmö Operaorkester, Lunds Studentsångare, Marinens Musikkår m fl. Han är medlem av SKAP, svenska kompositörer av populärmusik. Han debuterade som skönlitterär författare av bokserien Den Högre Musiken i november 2015.

Pär har sedan barnsben ett stort intresse för s k fantasylitteratur, med förebilder såsom JRR Tolkien, Ursula LeGuin, CS Lewis och JK Rowling. Pär har också studerat filosofi, och det sätt på vilket Jostein Gardner presenterar filosofins historia i boken Sofies värld har också varit en förebild för honom. Utan att vilja skriva läsaren något på näsan, så hoppas han att läsningen av hans böcker skall väcka en nyfikenhet på musik, akustiska instrument, och olika kulturer.

Pär är bosatt i södra Skåne, och förutom att spela själv och att skriva brinner han för att entusiasmera unga människor att spela musik och instrument.